Piesa zilei

marți, 14 septembrie 2010

Burţi de râs

Doar una scurta. O burtă de râs scurtă, adică...

Avem o serie de produse la firmă (pentru cei care nu mă cunoaşteţi, lucrez la o firmă producătoare de mobilier pentru copii) care se numeşte bellybutton. In legatură cu un dulap bellybutton i-am scris unui coleg din Germania că avem o propunere.
Acum, "propunere" în germană se zice "Vorschlag" [forşlag], iar in lenea de a-mi întinde degetul până la tasta G, am apăsat pe F... A ieşit astfel un cuvânt nou, dar cu un oarecare sens. Vorschlaf înseamnă... ceva de genul "pre-somn." (e de înţeles dacă trezirea la mine se dă la 6:20. Îngăduinţă, vă rog...)

Să ne gândim acum, ce a ieşit, ducând traducerea până la capăt, inclusiv a cuvântului bellybutton:

"Servus Frank,
Avem un pre-somn pentru dulapul-buric."
M-am gândit să îţi împărtăşesc acest privilegiu al nostru... să mă laud şi eu cu ceva. Doar ca fapt divers.
Nu-i aşa că suntem tari? Voi nu aveţi aşa ceva la firma din Germania. Somnul la locul de muncă este tipic doar pentru noi, românii din capătul pământului, iar dacă visele sunt însoţite de forme de buric inspirate de un dulap, zburând pe un cer din care plouă cu umeraşe, e cu atât mai relaxant.

Mai aveţi chef să cumpăraţi de la noi de la firmă? Eu una... nu mi-aş cumpăra un dulap în formă de buric de la o firmă de pre-adormiţi...


19 comentarii:

BeznaWarrior spunea...

Eu mi-as lua. Mie imi place si pre-somnul si somnul in sine si after-somnul.

Larisa Gligor spunea...

Periculos este insa faptul ca paturile sunt produse de pre-adormiti. Oare sunt destul de sigure? Nu se cade din ele??

BeznaWarrior spunea...

Crezi ca ma intereseaza?!?Important e sa tina pana adorm. Dupa aia te poti apuca sa spargi lemne, sa pornesti pickhammerul, sa pui aspiratorul, sa dai enable la soacra sau orice alta activitate care implica galagie. Stii cum e reclama: "viata e scurta!somnul e lung!"

Laura spunea...

@BeznaWarrior
Total de acord!

@Larisa
Vorbest ca si cum ai fi Willy Wonka :))
Mi-a placut.

Larisa Gligor spunea...

Mersi, mersi, dar... who's Willy Wonka???

Unknown spunea...

...I'm waiting too, to know who is Willy Wonka..

Laura spunea...

Willy Wonka era proprietarul fabricii de ciocolata din 'Charlie and the chocolate factory' (Ronald Dahl). Isi crease in fabrica un paradis al dulciurilor. Totul, descris foarte fantezist in carte, cam ca in paragraful scris de Larisa.

Unknown spunea...

Stiu cum se simtea Mr. Wonka ! am facuta armata la Timisoara si compania era,lipita,de fabrica de ciocolata Kandia..cand am vizitat sectia pentru export .cred ca era a lui Willy..!

Laura spunea...

@mitica
:)) Noi avem biserica langa Kraft Jakobs. Toate predicile pareau inspirate de Willy Wonka.
Mirosul este, intr-adevar, de vise fanteziste

Unknown spunea...

Ptr. Laura
Astia au pus fabrica intentionat langa biserica,la intelegere cu pastorul,predicile par inspirate de Wonka iar ciocolata primeste cel care intelege predica !

Laura spunea...

@mitica
si, desigur, ramane toata la pastor, ca, deh, si b iserica-i institutie :-j

Unknown spunea...

@ Laura
La cata ciocolata ramane, tre' sa ma fac si eu pastor!


P.S. Cel mai mult imi place ciocolata .....,,LAURA,,

Laura spunea...

da, dar dupaia ai face diabet si ar trebui sa pleci pentru tratament in America. De asta pleaca toti pastorii acolo :))

am senzatia ca incepe Larisa sa se simta putin iritata de acest dialog in timp ireal ;)) asa-i, Larisa?

Larisa Gligor spunea...

Eu? Ti se pare. Imi faceti insa pofta de ciocolata... si nu e bine, ca prea a fost ireal de greu sa scap de 4 kg din jurul buricului.

Unknown spunea...

@Laura
daca tot e sa plec in America,acolo ma fac taximetrist...vezi gluma urmatoare:
…….Dupa ce un pastor a murit si a ajuns in rai, a observat ca un taximetrist din New York a fost rasplatit cu o casa mai mare decat a lui.

“Nu inteleg,” s-a plans el Sfantului Petru. “Toata viata mi-am devotat-o congregatiei mele.”

“Politica noastra aici in Rai este sa rasplatim dupa rezultate,” i-a explicat Sfantul Petru. “Erau oamenii din biserica atenti can predicai?”

“Pai..” a trebuit sa recunoasca pastorul, “unii mai adormeau din cand in cand.”

“Exact,” a spus Apostolul Petru. “Cand oamenii mergeu cu taxiul acestui om, nu numai ca stateau treji, dar se rugau continuu.”

Laura spunea...

:)) yes yes
apropo de institutii si poarta raiului, un short animat foarte bun/simpatic/interesant

http://www.youtube.com/watch?v=MYq_35xJtFY

si muzica e faina :)

Asta e si pentru Larisa, sa vada ca dulciurile nu sunt bune, chiar daca, aparent, sunt 'panis angelicus' :))

Larisa Gligor spunea...

Hah! Ce tare!
Ce-mi venea sa-l bat cu umerasu' pe ingerasu'!
Merita mai mult decat ce a patit! Merita sa i se dea sa manance o vesnicie gogoasa dupa gogoasa, impaturita in foile dosarului penal al sarmanului puscarias.
Cat despre pastor... din pacate sunt multe bancuri inspirate din realitate... si totusi foarte haios :D

Laura spunea...

@Larisa ioi

Anonim spunea...

Buna Ziua!
Eu sunt Vlad, unul dintre membrii Radio Whisper, un radio anti-manele dedicat bloggerilor si nu numai.
Am vizionat cu atentie blogul tau si vreau sa spun ca am fost foarte fascinat de ceea ce am gasit. Am fost atras de subiectele interesante si de originalitatea articolelor. Felicitari ! Încep sa îl citesc cu drag.
Noi promovam la radio diferite articole ale bloggerilor, iar azi am promovat un articol de-al tau ; am specificat sursa articolului si am deschis si un subiect pe baza acestuia. Daca doresti, poti sa ne recomanzi orice articol si noi îl vom promova.
Cu scuzele de rigoare pentru acest mesaj de tip spam,acest mesaj este dedicat tie si la cei care merita care ii citim aproape zi de zi.
Ne-ar face placere, de asemenea, sa stim ca ai dori sa ne sustii în acest proiect de radio si sa accepti o eventuala colaborare.
Pe Radio Whisper se difuzeaza toate genurile de muzica, exceptând manele si piesele necenzurate, avem si câteva emisiuni, stiri etc. Ne-am propus sa realizam un proiect mare, iar pentru asta avem nevoie de sustinerea si ajutorul tau si al celorlalti colegi bloggeri. Dorim sa cream o echipa numeroasa, de oameni cu un talent aparte si m-am gândit ca, poate, ai vrea sa ni te alaturi si sa colaboram, binenteles, pe unul dintre domeniile care îti place. Dorim, de asemenea,sa iti acordam un scurt interviu. Pentru noi sunt importante ideile si modul de a gândi al bloggerilor si al ascultatorilor nostri.
Îti multumesc pentru timpul acordat, iar acum îti propun sa adaugi linkul sau bannerul nostru pe blogul tau si sa ne dai add la id-ul asculta.whisper sau un email asculta.whisper@yahoo.com pentru a discuta mai multe.www.radiowhisper.com
Multumesc,Cu stima Vlad!